FIFA 14: Lezajlott az E3 bemutató

Az idei E3-as Electronic Arts sajtótájékoztató is megmutatta, hogy ezek a srácok bizony tudnak show-t csinálni, a várva várt FIFA-t bemutató blokkot például a játék nagy rajongója, Drake konferálta fel. De a celebvadászaton kívül vajon mit nyújtanak a kanadai srácok?

Ahogyan várhattuk, új videóval csigázzák az érdeklődést az új, Ignite motorral bemutatandó FIFA 14-gyel kapcsolatban. A recept valahogy így szól: végy néhány világsztár focistát, beszéljen mind a fociról, te pedig a játékon keresztül mutasd be, hogy mennyire visszaadod ezeket az érzéseket.

Egy valami biztos: az Ignite-játékélmény teljesen új szintre emeli a sportjátékokat, ahogyan Matt Bilbey a céget képviselve említette, “teljesen életre kelti a stadiont”. Ugyanis nem csak arról van szó, hogy a játékosok és a játékvezetők életszerűbben teszik a dolgukat a gyepen, de a virtuális rajongók is olyan fanatizmussal tombolják végig meccseinket, mint ahogy kétezer éve egy gladiátorharcot örjöngte át a római tömeg. A változásokkal a mostaninál négyszer nagyobbra nő a játékosok reakcióinak realitása, olyan technikai megoldásokat engedve meg egy-egy képzettebb focistának, mintha csak valóban a pályán látnánk őket.

A fejlesztők nagyon büszkék rá, hogy erre az eseményre egy valóban játszható béta verziót már el tudtak készíteni a játékból, amit a sajtó egy-egy neves – na meg szerencsés – képviselője ki is próbálhat a konferencia alatt.