FIFA 14: Akadozik, szaggat?

Hiánypótló írással igyekszem visszatérni a fedélzetre, és a hozzám hasonló cipőben járóknak segítséget nyújtani a játékélmény növelése érdekében.

Az elmúlt évek FIFA játékainak különös hibája, hogy egyes videokártyák, leginkább az AMD/ATI sorozat tagjai nehezen birkóznak meg az aktuális játék megfelelő futtatásával.

Felhívom a figyelmet arra, hogy ez a leírás csak azokon fog segíteni, akiknek egyébként a játék kitűnő futtatásához alkalmas számítógépük van, így a későbbiekben ennek meglétét tételezzük fel.

Tünetek:

– Hosszú, magas előreíveléseknél tapasztalható akadozó képmozgás.

– Általános akadozás, ami a játék rövid megszakítása után elmúlik, később ismétlődik.

Recept:

A helyzet könnyen felmérhető az ingyenesen letölthető FRAPS program segítségével. Ajánlott a játékot 60FPS-re korlátozni, és ehhez képest figyelni az eseményeket. A probléma ott kezdődik amikor a szám tartósan 60 alá kúszik. Mindamellett, hogy a játékbeállításokat addig próbálgatod, amíg a számítógépednek a legmegfelelőbbet sikerül megtalálni, felhívnám a figyelmeteket a D3D overrider néven ismert szoftverre, ami minden bizonnyal új játékélményhez juttatja mindazokat, akik eddig ezzel a problémával küszködtek.

Miután letöltöttétek, nincs más dolgotok, mint kicsomagolni és elindítani a D3DOverrider.exe alkalmazást. A szoftver használata pofonegyszerű, a + jelre kattintva betallózhatjátok a fifa14.exe fájlt, és irány a pálya! A szoftvert ne felejtsétek el minden játékindítás előtt bekapcsolni!

Jó szórakozást, és sok-sok gólt kívánok mindenkinek!