FIFA 13: Ami a szócsövön kifér

Fiatalabb olvasóinknak a sorozatban talán kézenfekvő lehet a magyar sportriporter-páros Hajdú B. István és Faragó Richárd orgánuma a virtuális mérkőzések előtt. Ez teszi a hazánkra lokalizált játékot igazán hungaricummá. Mi a helyzet a földgolyó többi szegmensével?

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat audió téren, hiszen annak ellenére, hogy hazánk nemzeti válogatottja sem kap kiemelt szerepet az évente megjelenő EA SPORTS FIFA epizódokban, mégis anyanyelvünkön élvezhetjük a Real Madrid kontra Barcelona, vagy éppen a Chelsea vs Liverpool rangadókat a karosszékben ülve (már ha véletlenül nem hintaszékből, vagy fürdőkádból fifázunk…)

Tengeren túli cimboráink idén hatalmas ajándékot kapnak a kanadai brigádtól. Az Észak-Amerikában megjelenő verzióban Gus Johnson, Tommy Smyth és Sam Ryan örökzöld hangjai csendülnek majd fel. A bajnokság játékmódban Greg Gumbel, Marcelo Balboa és Charissa Thompson tájékoztatnak majd bennünket a polygon csatákról. A két klasszikus, akiket a FIFA 98: RTWC-ből is megismerhettünk, illetve éveken keresztül üdvözölték a sorozat rajongóit a virtuális stadionokból, Clive Tyldesley és Andy Townsend is elérhetőek lesznek az európai és ausztrál verziókban. Arról eddig nincs megerpsített hírünk, miszerint az egyes kommentátor csapatok letölthetőek lesznek külön kiegészítésként a játék más verzióihoz.

A karrier mód közben Alan Mcinally és Geoff Shreeves jelentkezik be időként a párhuzamosan futó mérkőzések eredményeivel. Ez egy hatalmas előrelépés a sorozat tekintetében. Mint a tény is, hogy meccs közben idén három úr köszönti a nézőket. Egyikük a pálya szélén ácsorogva fogja faggatni a játékosokat és a mestereket a mérkőzéssel kapcsolatban, sokkal élvezetesebbé, valósághűbbé és nem utolsó sorban színesebbé téve az amúgy is tökéletes FIFA 13 játékot.

A magyar kontingensel kapcsolatban jelenleg nem tudunk részletekkel szolgálni. Meg nem erősített forrásokból azonban arról értesültünk, hogy Hajdú B. István és Faragó Richárd idén is mikrofonhoz ül, hogy orgánumukkal szórakoztasság a FIFA rajongókat.