FIFA 12: Szerkesztői szemmel

A múlt heti tesztelés számunkra kicsit korábban kezdődött mint a többi vendégnek, rövid előkészületek vártak ránk, majd elindítottuk a FIFA 12 első telepítését! Az olvasók talán nem is gondolnák, de bennünk is nagy izgalom lakozott ezekben a pillanatokban.

 

Megérkeztek a vendégek és kezdődhetett az első mérkőzés. Eleinte csak külső szemlélőként figyeltük az eseményeket, átengedve a terepet a leghamarabb érkező, izgatott játékosoknak. Mindenki az első ütközésre várt – “csússz már be, rúgd már fe!l” – hallatta magát a publikum – és az impact engine nem is okozott csalódást, látványból nem volt hiány! Természetesen a jutalom sem maradt el, szegény védő mehetett is zuhanyozni. Aztán eljött a mi időnk is! Tomival gyorsan megragadtunk két kontrollert, aztán kezdődhetett az első házon belüli összecsapás, egy megszokott Real Madrid – Chelsea találkozó. A nap folyamán természetesen lehetségünk nyílt kipróbálni a játék számítógépes verzióját is. Nézzük kinek, hogy tetszett a FIFA 12!

 

 

t0MMika a következőket mondta a játékról:

 

Talán nem meglepő, hogy David Rutter azt mondta, hogy minden idők legjobb FIFA-ját akarják elkészíteni a 12-es sorozatszámú darab személyében – hiszen minden évben ez a cél. Legtöbbször sikerült is, és sikeresen jelentem, ez idén is összejött a vancouveri srácoknak! A játék sokkal precízebb, mint eddig valaha. A precision dribbling system a elképesztő lehetőségeket nyújt a támadásokban, ahogyan a player impact engine a védekezést teszi milliószor élethűbbé, mint korábban tapasztaltuk. Talán elmondható, hogy a FIFA kinőtt az árkádjáték kategóriából. Szerintem ez már igazi futball szimulátor a javából! Amiben sokakkal nem értek egyet az a konzolos és PC-s változatok teljes egyezősége. A profik egytől egyig úgy látták, hogy 100% ugyanolyan a két játék, de ezt a teóriát sajnos fel kell borítanom. Talán, ők nem játszottak párhuzamosan a korábbi szériák Xbox-ra, illetve PC-re készült változataival. Úgy tudnám kifejezni a különbséget, hogy a PC-s az egy konzolos FIFA 11, hozzátéve a beígért újításokkal. A konzolos… az pedig egy merőben új játék. Egy igazi 12! De ne hallgassatok rám, én tulajdonképpen csak rajongó vagyok. Próbáljátok ki a szeptember 13-án érkező demót!

 

Jómagam, Kikki véleménye a FIFA 12-ről:

 

Az igéreteknek megfelelően rendkívül hasonló játékot kaptunk minden platformra, így nem igazán okozott problémát néhány playstationös meccs után átülni egy számítógép elé. Valóban ugyanabba a köntösbe öltöztetett játékot láthattunk PC-n is, amelybe ráadásul a játékmenetet érintő újítások is belekerültek. A játék sebessége a számítógépes verzióban jóval lassabb lett a tavalyihoz képest, azonban talán még egy kicsit így is gyorsabb mint a konzolos verzión, ami külön öröm volt számomra. Látszólag minden más ugyanaz volt, de ezt igazán majd csak a demo megjelenése- és számtalan mérkőzés lejátszása után tudjuk megállapítani. Hála az impact engine-nek nagy felüdülés volt végre úgy becsúszni egy csatárnak, hogy utána szinte sajnálni lehetett őt, annyira élethű volt az ütközés és a földreérkezés. Nagyon érdekesnek bizonyult a trükkgomb új funkciója, melyet most már passzolásnál is hasznosíthatunk, egy egy látványos sarkazásra, vagy hajmeresztően nagyképűnek tűnő átadásra. Volt szerencsénk kisebb csapatokkal (Anzsi vs West Brom) is játszani, és megállapítható, hogy a FIFA 12 nagyon jól alkalmazkodik a játéksebességet tekintve is az erőviszonyokhoz, a sztárcsapatoknál látványosan lassabban mozgó csapatokat kellett eredményes harcra bírni ezeken az összecsapásokon. Maradt idő néhány 2v2 mérkőzés lejátszására is, ahol a megszokott szisztéma szerint egymást követve juthattak labdához a játékosok, igazi csapatmunkára kényszerülve szövögettük támadásainkat több kevesebb sikerrel. Sokan kérdeztétek, hogy lesznek-e új bajnokságok esetleg csapatok, annyit biztosan elárulhatok, hogy megakadt a szemem csapatválasztáskor olyan nemzeti válogatotton, melyet eddig nem láthattunk egyetlen FIFA játékban sem. Összegezve tehát kétség kívül a valaha volt legjobb FIFA-val játszhattunk a péntek délutáni órákban.

 

A tesztelésről elmondható, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, élveztük a FIFA 12 nyújtotta új lehetőségeket. Az Electronic Arts-nak köszönhetően, az elmúlt években megszokott tesztelési lehetőség időpontja talán minden eddiginél korábbi volt, így valóban exkluzív élmény részesei lehettek a meghívottak.

 

555shoe jelenleg a Gamescomon tartózkodik, az ő beszámolóját majd az új tapasztalataival kibővítve a napokban olvashatjátok, tehát továbbra is érdemes követni minket itt, valamint Facebook rajongói oldalunkon egyaránt. A játékkal kapcsolatos kérdéseiteket pedig továbbra is örömmel fogadjuk

 

fifasoccer1220110708034232