FIFA 12: E3 összefoglaló

A legnagyobb rajongók talán tűkön ülve várták ezt a napot, amikor a világ legnagyobb és legnívósabb videójáték kiállításán az Electronic Arts felvonultatta az összes éppen folyamatban lévő projektjét. Esetünkben a FIFA 12-ről tartott beszámolót vártuk, amit egy eddig nem igen mutatkozó fiatalmeber tartott. Matt Bilbeyüről beszélünk természetesen.

A beszámoló tulajdonképpen egy zárójeles helyzetjelentésnek hatott a kiadó többi címével szemben. Idén a hansúlyosabb sportjátékok a Madden 2011 és az SSX snowboardos csodák voltak. A perezentációban szó esett természetesen az új ütközési modellről és a továbbfejlesztett védekezésről is. Szemfüles olvasóink MiRC-en élőben is megvitathatták az eseményeket. Ahol hamar fényderült arra, hogy tuladjonképpen újdonsággal nem szolgált ez a bemutató.

Vagy mégis? Bizonyára vannak köztetek olyanok akik több platformon is játszák a fifát. Eleddig az easportfootball.com weboldalon keresztül nyílt lehetőség bizonyos klubokkhoz csatlakozni. Például olyanokhoz melyek az egyes ligákban játszó labdarúgócsapatoknak lettek dedikálva. Ezt a rendszert továbbfejlesztve alkották meg az EA SPORTS Football Club-ot. Ami egy olyan szolgáltatást ad a játék minden platformon megjelenő verziójához, hogy azonosítónkal csatlakozva kedvenc csapatunk rajongóihoz, mindegy milyen eszközön játszunk mérkőzést az beleszámít majd a nagy eredménytáblába. Minél többször vezetjük kedvenc együttesünket akár online akár egyjátékos módban a győzelemre, az eredményünk hozzáadódik az online rajongói klubunk összesített táblázatához. Ezáltal elősegítve csapatunk előkelő helyezését a ranglistán. Ezzel az EA azt az idegesítő kavalkádot is megkívánja szűntetni, ami a különböző “persona” felhasználókból fakad. Ugyanis ha jelen esetben regisztrálunk egy FIFA 11 játékot PC-re majd PlayStation 3-ra, két különböző felhasználónk lesz e-mail címünkhöz csatolva. A közzétett képekből és a Ustream-en megtalálható színpad mögötti David Rutter interjúbúl kiderül, hogy a már megszokott minőségben jelentkezik a játékban ez az új felhasználói felület is, melyen nyomonkövethetjük klubunk vándorlását a ranglétrán. Itt természetesen a többi klub adatait is megtekinthetjük, akár országokra bontva. Ezen kívül lehetőségünk nyílik ismerőseink előremenetelésének vagy bukásának megtekintése is.

eafootballclub2

eafootballclub1

Képek forrása: easports.com

 

Az új közösségi rendszerről további képeket láthattok ezen az oldalon. Nagyon sok hír röppent fel az utóbbi pár órában a sajtótájékoztató után. Amint sikerül megfelelő mennyiségű információt egy cikk keretei közé foglalnunk azonnal megtesszük. Érdemes figyelni YouTube csatornánkat is, ahol a közeljövőben egyre több FIFA 12-vel kapcsolatos videót láthattok magyar nyelven. Reméljük tetszett gyors beszámolónk a történtekről. Várunk mindenkit június 11-én szombaton a Club4Playersben!

fifa12anleka