FIFA 11: Mobilra

A mai világban már alapkövetelmpénynek számít az egyes hordozható készülékek egy elfogadható szintű grafikai teljesítménye is. A Sony PSP-je forradalmasította az buszmegállókban hosszasan várakozó játékosok lehetősségeit. Azonban az Apple iPhone és iPod Touch szerkezete még ennél is magasabbra teszi a lécet az EA SPORTS segítségével.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem egy olcsó beruházás egy ilzen szerkezet beszerzése. Azonban a mobilszolgáltatók különböző akcióinak köszönhetően, elég elfogadható havi díjjal hozzájuthatunk ezekhez a kütyükhöz. És ha már a fizetésünk egy bizonyos százalékát erre költjük minden hónapban, joggal várhatjuk el az abszolút professzionális minőséget és az aktuális FIFA epizód élvezhetőségét. Az AppStore-ból letölthető több EA SPORTS alkotás is. Azonban mi ebben a cikkben a FIFA 11 iPhone és iPod Touch verziójával foglalkozunk.

FIFA 11 iPhone

 

A játék grafikailag körülbelül a FIFA 98 és 99 szintje között helyezkedik el. Természetesen egy hordozható készüléknél ez igen kiemelkedőnek számít. A program mérete egyébként meg is haladja még a FIFA 2000-et is. 858 MB szabad területre lesz szükségünk a futtatáshoz. A játék igen egyszerű és nem éppen a realizmusra hanem inkább a játékélményre összpontosít. A játékosokat a képernyőn megjelenő virtuális gombokkal és analóg karokkal irányíthatjuk. Természetesen minden liga és csapat helyet foglal a játékban és a kiadó ígérete szerint a közeljövőben többjátékos módban is játszhatunk egymás ellen. A játékmódokat illetően van liga, kupa és gyakorlás. Ezen kívül egyszerű barátságos mérkőzést is játszhatunk a számítógép ellen.

FIFA 11 iPhone 2

 

A játék jelenlegi ára az iTunes-on és az AppStore-ban 4.99 dollár. Magyar nyelven a cikk keletkezésének pillanatában sajnos nem elérhető. Azon felhasználók továbbá akik iPhone 3G-vel illetve ennél öregebb készülékkel rendelkeznek fennakadásokat tapasztalhatnak a program futtataása közben. Ez vonatkozik az iPod Touch felhasználokra is, akik 2-ik generációs vagy annál rosszabb verziót használnak.