FIFA 11: Kerüljük el a csalókat

Fontos megjegyezni, hogy az Electronic Arts semmilyen körülmények között nem kéri el a személyes vagy belépéshez szükséges információkat e-mailen vagy egyéb más úton kifolyólag. Abban az esetben ha valaki hasonló üzenetet kap levelező fiókjára vagy akár a belső rendszeren keresztül ezzel kapcsolatban az minden bizonnyal átverés.

Az esetleges tolvajok azonban nem direkt módon kérikhetik el a belépéshez szükséges adatokat. Néhány apró trükk segítségével könnyen egy hamis bejelntkező képernyőre irányíthatnak minket egy jól összerakott link segítségével. Érdemes egy pillantást vetni az alábbi képre. Úgy fest mintha ez lenne a hivatalos EA SPORTS bejelntkező képrenyő. Azonban ez nem igaz. Mivel minden a gyorsaságra és a figyelmetlenségünkre épül. A hasonló másolatokon minden link az EA főoldalára mutat, ugyanis rosszaakaróink csak a belépési adatainkra koncentrálnak az átverés közben. Ha egy pillantást vetünk a böngészőnk felső mezőjére, úgy láthatjuk mikor van dolgunk hamis illetve valódi linkel.

fifa 11 fake site
forrás: www.ea.com

Hogyan működik?

Általában a tinyurl.com vagy a bit.ly weboldalak segítségével készített linkekbe ágyaznak a csalók egy-egy olyan utasítást ami a hivatalos EA oldalról automatikusan továbbít minket egy hamis oldalra. Egy igen egyszerű példa: http://www.ea.com/redirect?url=http://hamisoldal.hu

FUT Linkek

Másik igen elterjedt trükk, amikor az egyes fórumokon kersztül valaki megakarja osztani velünk kedvenc FUT linkjét ami az EA oldalra mutat. Fontos! Ha valaki megoszt velünk egy hasonló linket, akkor nem szükséges ahhoz belépnünk, hogy megnézzük annak tartalmát.

Privát üzenetek és Konzolok

Előfordulhat azis, hogy éppen PlayStation 3 konzolunk előtt ülve kapunk hasonló üzeneteket. Azok minden esetben hamisak. Illetve az egyes hivatalos vagy nem hivatalos fórumokon és oldalakon kapott privát üzenetek is egyértelműen lopásra irányulnak.

Járjunk tahát nyitott szemmel és legyünk inkább gyanakvóak még az eredeti EA munkatársakkal szemben is. Az egyes csalók előszeretettel adják ki magukat egy-egy ismert vagy kevésbé ismert EA munkatársnak illetve sokszor használják az “EA Admin” vagy “FIFA Developer” titulust, hogy ezzel is megtévesszék a gyanútlan játékosokat.