EuroFIFA a MondoConon

Mit keres a FIFA 13 a MondoCON-on? – merült fel szerkesztőségünkben a kérdés, amikor felkérést kaptunk egy rövid előadásra a FIFA játékokkal kapcsolatban. Nos, a helyszínre érkezve rögtön megértettük, miért is foglalkoztathatja a résztvevőket európa legsikeresebb labdarúgó játéka.

Az érdeklődő fiatalok között sokan akadtak, akik a jövőben valószínüleg grafikusként kereshetik kenyerüket akár a videójátékiparban is. Rövid, közel 20 perces előadásunk alatt, egy rövid betekintést adtunk a közönség számára az EA SPORTS videójátékainak készítésébe. Többek között szó esett a háromdimenziós fej digitalizálásról, játékos test modellezésről és a “motion capture” technológiáról is. Az Electronic Arts idén sem tartott a legmodernebb technológiák felhasználásától, ezáltal soha nem látott élethűséggel felvértezett játékosokat láthatunk a FIFA 13 virtuális gyepszőnyegén.

A rendezvény jelenleg is tart a HungExpo-on egészen október 14-ig. Érdemes benézni azok számára is akik szeretik a videójátékokat és szívesen megismernék az anime, az ázsiai vizális popkultúra és az alternatív divat különleges elegyét.

Információ a rendezvényről a MondoCON hivatalos weboldalán: http://www.mondocon.hu/