ESWC 2011

Ismételten megrendezésre került az Electronic Sports World Cup, azaz a Virtuális Sportok Világbajnoksága. A verseny helyszínéül idén is Párizs városa szolgáltatott egy léglezetelállító létesítményt, ahol a legjobb játékosok küzdhettek meg a világ minden tájáról az óriási pénzdíjakért. Természetes cikkünkben a FIFA 11-ről olvasshattok bővebben és megtudhatjátok, vajon sikerült-e a 14 éves francia tehetségnek megvédenie a címét, vagy ismételten új bajnok vette-e át FIFA trónját, ahol még soha nem ült kétszer ugyanaz a személy.

 

Az Electronic Sports World Cup-ról tudni kell, hogy a világ három legnagyobb pénzdíjazású FIFA versenye közé sorolhatjuk, ugyanis 17.000$-os nyereményösszegével a World Cyber Games (WCG) 12.000$-os jutalma fölé emelkedik, azonban természetesen elmarad a FIFA Interaktív Világkupa mellett, ahol amellett, hogy az első három helyezett között 26.000$-t osztanak szét, az dobogó első fokát elnyerő player még egy Kia Seoul gépjárművel és egy FIFA Aranylabda Gála belépővel is gazdagabb lesz. De most térjünk vissza az ESWC-hez. Számos selejtező került megrendezésre a közelmúltban, összesen 16 országban, amelyek közé sajnos szerény hazánkat nem sorolhatjuk, de a lehetőséget megadták a szervezők, ugyanis két online selejtezőt is meghirdettek. A maradék játékost meghívásos alapon juttatták a 48 közé.  A résztvevők listáját a www.eswc.com oldalon olvashatjátok, ahol több neves FIFA játékos is képviseltette magát, többek között a 2011-es FIWC Bajnok Francisco Cruz, Mark Azzi (FIWC ’11 3. helyezett), Adam Winster (FIWC ’11 4.helyezett), Alfonso Ramos (FIWC ’08 Bajnok), Rafael Riobó Sanchez (FIWC ’11 Spanyol selejtező győztes), Chris Bullard (FIWC ’05 Bajnok), Anas Sofi (ESWC ’10 Bajnok) és még sorolhatnánk.

 

Szót érdemel még az online selejtező, amit a Consoles.net oldalon bonyolítottak le és az első 4 helyezett nyert jegyet Párizsba. Itt egy mindössze 10 eurós nevezés fejében megmérkőzhettek a játékosok a kijutásért és a versenyzők között szerepelt Göböl Márk (FIWC ’11 Magyar Selejtező Győztes) is aki egy hajszállal maradt le a meghívást jelentő top4-ről.

 

Hosszas készülődés után végül október 23.-án kezdetét vette a FIFA 11 második számú Világbajnoksága a csoportkörökkel, ahol számos meglepetés született. Kiesett például a 14 éves címvédő, becenevén “Astank”, mellette Alfonso Ramos, Adam Winster, Mark Azzi és Chris Bullard is búcsúzni kényszerült. De említsük meg a meglepetésembereket is, név szerint : Kim Leong (Szingapúr) , Michael Owczarak (Lengyelország), Muhammad Zainun (Malajzia) és Adrien Viaud “mX_Aquinho” (Franciaország) is első helyen végzett a csoportjában.

Aquinho menetelése

Miután megtörtént a legjobb 16 sorsolása, meglepetések sorozatának lehetett szemtanúja a párizsi közönség ugyanis “Ralfitita” (Rafael Riobó Sanchez) az aktuális FIWC bajnokot, Francisco Cruzt búcsúztatta a döntőbe jutásért, “mX_Aquinho” (Adrien Viaud) pedig a simábbnál is simábban verte végig a saját ágát (3-1;5-3;4-2). A döntőben tehát Ralfitita és Aquinho mérhette össze a tudását és ahogy az előző összecsapásokban, most is Real Madrid-Chelsea mérkőzéssel kápráztatták el a publikumot.

 

A döntőt a hivatalos oldalon élőben is nyomon követhettétek. Így tette ezt a magyar elit FIFA-sok egy része is, akik közül mindenki Ralfitita sikerét jósolta. De ha még nem bővelkedett volna elég meglepetésben ez a verseny akkor most aztán tényleg azt mondhatjuk, hogy fordulatokban rendkívül gazdag Világbajnokságot láthattunk, ugyanis a hazai pálya előnyét élvező francia üdvöske,Aquinho , sima 4-2-vel zsebelte be a trófeát és az ezzel járó 8000$-os fődíjat. A második helyen Rafael Riobó Sanchez (Spanyolország) , a harmadik helyen pedig Francisco Cruz (Portugália) végzett. Nekik 4000$ illetve 2000$ járt. A maradék 3000$ nyeremény pedig a következő öt helyezett között került kiosztásra. Gratulálunk nekik !

Dobogók

Ha téged is érdekelnének hasonló nagyszabású tornák, vagy több információt szeretnél megtudni a versenyt illetően, olvass minket és ne habozz feltenni kérdéseidet a FaceBook-on.