Electronic Sport League-egy új világ

Rászeretnénk világítani arra, hogy mennyire fontos a megfelelő közegben való gyakorlás. Nagyok sokan gyakoroltok Szemtől szembe mérkőzésekben, ahol bár gyorsan ellenfelet találtok, a színvonal korántsem üti meg azt a mércét, amit Ti elakartok érni. Hiszen ki ne akarna jobb játékos lenni? Esetleg pénzt is keresni csak azzal, hogy szabadidejében játszik? Most megtudhatjátok részletesen, hogy az ESL-n milyen lehetőségeitek vannak.
ESL banner esl eredeti
Az ESL-n nagyon sokfajta versenyben részt vehettek, ahol az adminok arra törekednek, hogy a lehető legjobb játékélményt kapjátok a legjobb szabályrendszerekben. Ismertetnék azokat a ladderokat(itt annyi meccset toltok amennyit akartok, folyamatosan, nincs időhöz kötve) amiben résztvehettek.

1on1 EU ladder
– Itt európai játékosokkal mérhetitek össze tudásotokat, több mint 1000 főt számlál. Az ellenfélkeresés mIRC-n történik, az Eurofifa-s bajnokságokhoz hasonló szabályrendszerben. Egy kihívás alatt 1 meccset tolhattok, az eredményt beírva pontokat kaptok/veszíthettek. Minél erősebb ellen játszotok annál többet, illetve értelemszerűen minél gyengébbel annál kevesebbet pontot kaptok. Itt gyakorolnak a legjobbak is és készítik fel magukat egy-egy nagyobb versenyre.

1on1 HU ladder – Ugyanez de csak magyar ellenfelek ellen.(Ide kifejezetten szeretnénk, ha minnél többen becsatlakoznátok)

1on1 Spring League,Summer League – Ez már kupaszerű lebonyolítással megy, csoport majd egyeneses kiesés rendszerben általában hosszabb hangvételű 1on1 formátumban.

2on2 EU Teamplay Ladder – Ebben a ladderban szintén nincs időhöz kötve mikor játszotok, viszont itt ketten irányítjátok a csapatotokat. Nagy sikernek örvend ez a ladder ugyanis több, mint 300 regisztrált csapatot számlál.

2on2 EU Oldschool – Ebben a ligában ketten alkottok egy csapatot, viszont külön-külön 1on1 zajlanak a mérkőzések.

3on3 EU Templay Ladder – Itt már hárman kell, hogy irányítsátok a csapatotokat egyszerre, ami nagyfokú összehangoltságot igényel. Itt kb. 60 klán versenyez folyamatosan, ami azt jelenti, hogy hamar találtok ellenfelet.

ESL Major Series – Ez az ESL már-már professzionális része. Mint a Bajnokok Ligáját, úgy kell elképzelni, minden országban megrendezik a verseny selejtezőjét és a legjobban szereplők jutnak a nemzetközi porondra és itt már pénzdíjazásért megy a verseny.(bővebben külön cikkben)

ESL vs Szemtől szembe mérkőzések

Teljesen jogos a kérdés, hogy miért is játszanék ESL-n, hiszen ott van a Szemtől szembe menüpont, ahol egyből kaphatok ellenfelet. Nos ESL meccset keresni sem tart  sokkal tovább, ugyanis a mIRC(klikk, a használati utasításért) használátval nagyon hamar felveheted a kapcsolatod az ellenféllel és megtörténhet a kihívás. Amit viszont kaphattok, az az, hogy garantáltan nem fog az ellenfél hátul passzolgatni perceken át, illetve nem lesz olyan, hogy nem kapjátok meg a győzelmet, plusz ha nem megfelelő a kapcsolatminőség bűntetlenül kiléphettek. Viszont ha aktívak vagytok, olyan játéktudásra tehettek szert amivel sokkal eredményesebbek lehettek, akár az Eurofifás bajnokságokban is, illetve más egyéb pénzdíjazásos versenyeken.(Acer,Zotac,4pl…)

Az ESL-re való felregisztráció talán elsőre bonyolultnak tűnhet, de egy nagyon is logikus keretbe foglalt rendszer alapján működik. EZEN a linken egy kis tutorialt kaphattok ,hogyan is kell felregisztrálni, illetve hamarosan egy videóval is szolgálunk. Sok sikert kívánunk és eredményes szerepelést!