EB 2013: Csoportelső a válogatott!

Hazánk válogatott csapata is tiszteletét teszi a 2013-as Európa-bajnokságon, nem is akármilyen minőségben, hiszen csoportjukat megnyerve, már a legjobb 8 között láthatjuk az ország legkiemelkedőbb virtuális labdazsonglőrjeit.

A legutóbbi 5. helyezés után mindenki joggal várhatta, hogy akadálymentesen jutunk tovább a csoportkörből, ami az ellenfeleket elnézve, nem is tűnt olyan egyszerű feladatnak. A FIFA nagyhatalom, Lengyelország mellett, az elmúlt évek során rengeteg tehetséges játékost felvonultató Törökországgal kellett felvennie “nemzeti ötünknek” a versenyt.

A válogatott EB kerete: Bali, Domitomi, Gabu, HGabor7, mokosg, PEZZY, Realmarci, ReDw1nG, RolanD, Rolcsi106,TRevy. Szövetségi kapitány: ReDw1nG

A nehéz sorsolás azonban látszólag sem szegte kedvét a csapatnak, hiszen rögtön az első mérkőzésen meggyőző, 13-7-es győzelmet arattunk a török ellenféllel szemben. A mérkőzés legjobbjának ReDw1nG bizonyult, aki a begyűjthető 4 pont mindegyikét megszerezte.

A csoport végeredménye, amely a pontokat tekintve csalóka lehet, hiszen mindhárom csapatnak plusz egy alapértelmezett győzelem lett beírva.

A csoport utolsó mérkőzésén az első helyen való továbbjutás lehetősége lebegett a játékosok szeme előtt, ellenfelünk a címvédő Lengyelország csapata volt. Már az összecsapás első felében sikerült nagy előnyre szert tenni, hiszen 7 pontot gyűjtve, már csak 2 győzelemre voltunk a csodától. A második játékrészben is világsztárokat verve, minden várakozást felülmúlva értünk el további 5 pontot, melynek köszönhetően 12-8-as végeredménnyel zártuk a forduló rangadóját. A mérkőzés hősei ezúttal mokosg és PEZZY voltak, akik egyaránt 4-4 pontot gyűjtve bizonyították rátermettségüket.

Ennek a két sikernek köszönhetően, csoportelsőként jutottunk tovább az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, ahol Németország nemzeti csapata lesz az ellenfelünk. A mérkőzés várhatóan augusztus 11-én, vasárnap este 9 órakor veszi kezdetét.


Az egyenes kieséses szakasz ágrajza.