De anyu, Ki az a SzilárdKá?

Amikor közel egy esztendővel ezelőtt az Electronic Arts londoni közösségi managere levelet intézett oldalunk éppen alakuló szerkesztőségének, szinte azonnal felmerült az ötlet a magyar bajnokság “jogtisztább” játékba kerülésére. Romily Broad az “Alkotó Központ” még próba változatát osztotta meg velünk, mely már akkoriban hatalmas lehetőségekkel kecsegtetett.

 

Ugyanúgy mint a FIFA Ultimate Team esetében, az angolul Creation Center néven elhíresült (továbbiakban “CC”) böngészőből működő szerkesztőprogram a FIFA 12 megjelenésére számos új funkcióval jelentkezett. Az idei verzióban egy speciális csomag megvásárlása után, már lehetőség nyílik a játékosok mérnöki részletességel történő testreszabására és a csapatok eredeti logóinak, mezeinek használatára (többé kevésbé). Azonban sajnálatos módon még mindig elképesztően nehézkes időközönként a változtatások elmentése, vagy az egyes apró részletek elhelyezése.

 

Néhány hónappal ezelőtt, a már egyébként FIFA kiegészítések terén igen tapasztalt munkatársaink arra a feladatra válalkoztak, hogy felkutatják azt a magyar OTP Ligát, ami a legélethűbben hivatott ábrázolni a Nemzeti Bajnokságunk 1. osztályát a játékban. A csapat szeme szinte azonnal megragadt Kocsis “SzilardK” Szilárd CC-ben megalkotott ligáján. Sokat mondott el munkájáról maga a bajnokságban szereplő csapatkeretek élethűsége és a játékosok értékelésének korrektsége. Példának okáért, akadt olyan játék, ahol egyes magyar csapatok magasabb osztályozást kaptak, mint a világ élvonálab tartozó külföldi együttesek. A pozitív meglepetések sorozata azonban itt nem állt meg. A Zala megyei, mostmár szerkesztő kollégánk, a játék atmoszférájába simuló logókat és mezszíneket használt, melyek szinte elfelejtedték velünk, hogy a letöltés nem gyári tartozéka a játéknak.

 

Screen Shot_2012-01-21_at_1.49.53_AM

 

Megkeresésünkre szinte azonnal igent mondott, a már évek óta moddingolással foglalkozó SzilardK. Elmondása szerint minden évben igyekezett a játékba varázsolni saját szórakoztatása kedvéért a magyar bajnokságot. Talán Ő maga sem gondolta volna, hogy kiegészítése ekkora figyelmet kap. Az Electronic Arts és az EuroFIFA közös projektjeként, a már SzilardK-val kiegészült szerkesztő csapatunk igyekezett a legélethűbbé varászolni a már egyébként is tökéletes OTP Bank Ligát. Sajnálatos módon az egyes csapatok mezei, melyek nem szerepeltek a szerkesztőprogram adatbázisában nem az életnek megfelelően kerültek bele a játékba. Ezen kívül egyes csapatok és játékosok neveit az Xbox Live rendszerrel való kompatibilitás miatt elkellett gépelni. A Jhon Smith névre keresztelt trágár szövegek kiszűrésére alkotott rendszer miatt, egyszerűen használhatatlanná vált a bajnokság Xbox konzolokon. Mulatságos példa erre Siófok együttese, ahol a “fok” végződést a rendszer a főként észak-angliában elterjedt “fuck” szó, szlengesített változatának ítélte meg. A csapat ezért Siófo (“k” nélkül) néven szerepel majd.

 

Ezzel cikkel szeretnénk továbbá köszönetet mondani Kocsis Szilárdnak a sok türelemért és segítségért, amit ezzel a projektel szemben tanusított. Igen rendhagyó módon, mondhatni az oldal történetében először, publikusan nyújtom át az EuroFIFA Szivar Díjat neki. Ezzel kívánok a jövőben sok sikert mind a magánéletben, mind pedig oldalunk hasábjain.

 

 

A SzilardK’s OTP Liga megjelenési időpontja: Nézz vissza később!