Cross-play funkciót kaphat a FIFA 23

A játékipari szivárogtatásban kimondottan megbízható forrásként ismert Tom Henderson értesülései szerint a játék fejlesztői egy a FIFA közösség által régóta áhított funkcióval rukkolnak elő a FIFA 23-ban.

A piacon évek óta jelennek meg játékok, melyek lehetőséget biztosítanak a különböző platformok közösségei számára, hogy összemérhessék tudásukat, függetlenül attól, hogy a Microsoft vagy a Sony rendszereiből indítják a játékot. A jelek szerint ezekhez a címekhez csatlakozik a FIFA széria következő epizódja.

Bizonyára ismerős számotokra is a probléma, mikor egy baráti társaságban is nehéz összehangolni, hogy milyen platformon játszatok. A három főbb platform mellé pedig időnként megérkezik még a generációváltás is, amikor akár éveken át öt aktív közösség vágyik arra, hogy közös pályán játszhasson a többiekkel. A mai hír ha nem is mind az öt, de legalább az újgenerácios játékkal rendelkező FIFA rajongók számára okozhat felfokozott várakozást. Fontos továbbá megjegyezni, hogy az új funkció nyilvánvalóan ösztönzően hathat az 2013-ban megjelent konzolszériák leváltására is, ami elősegíti a régi platformok leválasztását a fejlesztésekről.

A változást várhatóan nagy örömmel üdvözlik a esportolók is, hiszen egyrészt a számítógépes játékosok hosszú évek után visszatérhetnek az FIWC vérkeringésébe, valamint a végső döntőt sem kellene adott esetben két különböző platformon játszani.

Mit gondoltok, igaz a hír, vagy csak nyomást szeretnének gyakorolni a játék fejlesztőire? Egy biztos, a hír bejárta a gamersajtót, a közösségek lelkesedése pedig vitathatatlan.