Broad: Zéró tolerancia!

A tervek szerint március 16. környékén érkezik a FIFA 11 következő hibajaító csomagja, ami elsősorban a konzol tulajdonosoknak és az Ultimate Team szerelmeseinek szűnteti meg a fejfájást okozó hibákat. A hivatalos angol nyelvű Podcast adásban Romily Broad úgy nyilatkozott, hogy “amennyiben valaki csal, az kizárásra kerül!”

 
Az utóbbi időben több videó is érkezett az Electronic Arts postaládájába, melyek rávilágítottak néhány játékosra, akik a játék egyes hibáit kihasználva vették át az irányítást az ellenfél csapata felett. Másik igen elterjedt “trükk” a klubokban játszókra vonatkozik. Többen rájöttek a játék egy olyan hianyosságára, miszerint vesztésre állás esetén egy ügyesen időzített lekapcsolódással megúszhatták a bűntető pontokat. Illetve az ellenfél sem kapott megfelelő pontszámot a győzelemért. A kiadó állításuk szerint nagyon komojan kívánja venni a jövőben a hasonló eseteket, mivel egyre több felhasználó invesztál kisebb összegeket az Ultimate Team kiegeszítésbe. Maga a rendszer természetesen ingyenes használható, azonban egy kis valós befektetéssel igen nagy előnyre tehetünk szert másokkal szemben. Ha valamiért pedig fizetnek az emberek, joggal várhatják el a megfelelő minőséget is. Broad úr ezért a közleményben kifejtette, mennyire fontosnak tartják a “fizetős” ügyfeleket.

FUT11
Természetesen nem csupán az Ultimate Team kitartó rajongói gazdagodnak rövidesen. A javítás több ponton is hozzányúl a játékhoz és a rajongók által fémjelzett legnépszerűbb problémákat is orvosolni fogja. Ezek közé tartozik az a tény, hogy a Virtuális Pro játékmódban elég bután viselkednek játékostársaink, miközben mi Rambo módjára futkosunk fel-alá a pályán. Az ígéretek szerint itt egy hatalmas előrelépés várható a mesterséges intelligencia szempontjából. Így azok akik eddig nemigazán vágtak bele a egyéni karrierjük egyengetésébe, most biztosan megtehetik. Másik fontos újítás ezzel kapcsolatban, hogy mostmár az úgynevezett “karrier módba” is beimportálhatjuk a saját Virtuális Pro játékosunkat. A kritikák szerint ezis egy nagy csorbája volt a játéknak eleddig.

 
Érdemes figyelni Facebook oldalunkat illetve “Friss Hírek” szekciónkat. Amint megjelenik a kiegészítés tőlünk elspőkézből értesülhettek róla. Arról nincs hír, hogy a PC-s fronton várhatóak e további változtatások. Ezért a konzol tulajdonosok nagyrésze csak egy egyszerű frissítési mehanizmus jóvoltából kaphatja kézhez a játék elindításával a csomagot.