Bajnokok ligája

Az előző évtized közepén az EA Sports nagyüzemben adta ki magából a játékokat. Évente kettő darabbal örvendeztették meg a nagyérdeműt, az aktuális FIFA epizód mellett hol az EB, hol a VB hivatalos videojátékát is megkaptuk. Amikor pedig nem volt nagy világesemény, akkor érkezett a Bajnokok Ligája hivatalos verziója a kanadai műhelyből. Sokak szerint ez a mennyiség a minőség rovására ment, azonban azt meg kell hagyni, hogy a „köztes” kiadások körítése pazar volt.

Ma este BL döntőt játszik a Chelsea és a Bayern München csapata, így mindenképp szükségét éreztük, hogy előhalásszuk az egyik hivatalos Bajnokok Ligája játékot. Arra, hogy miért pont a második, 2006-2007-es évadra esett a választásunk, roppant egyszerű a válasz, mégpedig, hogy ezt találtuk meg a polcon.

A játék 2007. márciusának végén jelent meg PC, PSP, PS2 és Xbox 360 platformokra. Lényegében egy átdolgozott FIFA 07-tel van dolgunk és ez rögtön ordít is felénk a legelején. Azonban az EA valahogy mégis megoldotta, hogy hiába látjuk, hogy semmi extrát nem ad, valahogy mégis olyan érzés fog el bennünket, mintha mással játszanánk. Áthatja az egészet a BL kék színének hangulata, mind a menüt és furcsán hangzik, de a mérkőzést is.

uefa-champions-league-2006-2007-trailer-14

Aki előveszi újra, lejátszhat egy teljes BL szezont, dinamikus időjárással, beleértve a téli hóesést is. Utóbbit nagyon élethűre sikerült megcsinálni. A játékosok úgy szaladgáltak kesztyűben a hóesés közepette, hogy látszott a lélegzetük.

Kicsit megreformálták az irányítást is, ugyanis bekerült a rendszerbe a gyorsan elvégzett szabadrúgás és bedobás fogalma, de akár a szögleteket és a kirúgásokat is villámgyorsan elvégezhettük.

Tekintsétek meg a mérkőzésről készült videót, ami a Chelsea-Bayern München mérkőzés az Allianz Arénában.