Alex Morgan: Az első digitális hölgyek egyike

Az EA Sports oldalán megjelent egy rövidke interjú a FIFA 16 egy újdonsült sztárjátékosával, az amerikai szíveknek és a férfi szemeknek kimondottan kedves Alex Morgannel a Portland Thorns játékosával. A 25 éves játékos beszél a nemsokára kezdődő világbajnokságról, arról, hogy mi motiválja karrierje során és még egy pár apróságról. 

Ne feledjétek, az új FIFA szeptember 25-én érkezik a megszokott platformokon, immáron 12 női válogatottal a választható csapatok közt!

image.img

EA Sports: Mit jelent számodra, hogy a FIFA 16-ban már te is pályára lépsz majd?

Alex Morgan: Óriási megtiszteltetés, hogy végre női játékosok és a csapatok is szerepelnek majd a FIFA-ban. Mindig is kíváncsi voltam, milyen lenne magamat és a csapatot a játékban látni. Nagyon jó érzés, hogy ez most valóra vált.

EA: Gyerekkorodban játszottál videó játékokkal? Mi volt a kedvenc játékod?

AM: Igen, sokat játszottunk annó. Nekem a Mario Party volt a kedvencem.

EA: Ki, vagy mi jelenti a legnagyobb inspirációt számodra?

AM: Az egész pályafutásom során a családom jelentette a legnagyobb motiváló erőt és rengeteg támogatást kaptam tőlük. Természetesen, én is az amerikai válogatott “nagyjait” nézve nőttem fel. Olyanok mint Kristine Lilly, Mia Hamm és a jelenlegi csapattársam, Abby Wambach inspiráltak és a ’99-es Világbajnokságon játszó válogatottat látni, eszméletlenül motiváló volt. Az a csapat, az a generáció egyszerűen hihetetlen volt. Emellett motivál az is, hogy akik most néznek és támogatnak minket, egyszer majd szeretnének a mi helyünkben lenni. Én is ugyanolyan voltam, mint most ők, és tudom jól, mennyire fontos, hogy a példaképeimnek megfelelően éltem a pályán és a pályán kívül is. Nekem is példát kell mutatnom.

EA: Hogy jellemeznének téged a csapattársaid?

AM: Nem tudom igazán, hogyan jellemeznének, de remélem, hogy egy igazi profi játékosnak tartanak, aki keményen dolgozik a pályán és azon kívül is, hogy törekedjen a tökéletességre, és győzelemhez segítse a csapatát. Nagyon remélem, olyannak látnak, aki a karrierje végén úgy akarja elhagyni a futballpályát, hogy egy elért valami nagyot és messzire jutott a karrierje során.

EA: Milyen zenét szoktál hallgatni a meccseid előtt?

AM: Mumford and Sons, James Bay és a Lumineers pörögnek legtöbbször. 

EA: Meccs előtt mit szoktál enni?

AM: Banános palacsintát, csirkét és tésztát.

EA: Mit jelentene számodra, ha megnyernétek a világbajnokságot (szerk. Kanadában rendezik a 2015-ös női labdarúgó VB-t, június 6 és július 5 között)?

AM: Számomra ez jelenteni a legtöbbet. Tudom, hogy milyen sokat jelent ez a csapattársaimnak, hiszen ez egy olyan eredmény lenne, amit eddig nem sokunk ért el. Abby Wambach különösen sokat tett a csapatért és sportért, ami olyan sokat jelent számomra. Egész karrierje során a VB-trófeát akarta megszerezni és óriási lenne, ha ennek elérésében segíteni tudnánk neki.

espnw_amorgan_02