A vászon bajnoka

Ha március akkor FIFA bajnokság! Igaz, már a hónap utolsó felében járunk, de a téliesre sikerült tavaszi szellő mégis elhozta az év első megméredtetését, ahol összesen 240-en csaphattak össze a virtuális gyepen. Természetesen hazánk tehetséges fifásai is képviseltették magukat a 2 napos megmérettetésen. 

A legjobb 64-be jutás az eddig megszokott egyenes kieséses rendszerben zajlott. Nagy meglepetésekre ezalatt nemigen került sor. Minden ifjú tehetség jól vette az első két fordulót. Ezután egy egész éjszakájuk volt arra a játékosoknak, hogy felkszüljenek a csoportkörökre. Jó ideje már annak, hogy csoportkörök útján juthatott valaki a döntőbe. A játékosok örömére ezúttal lehetőség nyílt a legjobb 64 és 32 párharcokat csoport körökben lebonyolítani. Igaz, ez sokkal több mérkőzést és hosszabb koncentrációt igényelt.

Amikor a 32 legjobb játékos megmérettetéseire került a sor, igazi rangadókat láthattunk. A kialakult eredmények is azt mutatták, hogy senki nem szeretett volna üres kézzel távozni a MiMozink 7-es terméből. Több csoportban is előfordultak döntetlenek, így egyező gólkülönbségek miatt a rúgótt gólok száma határozhatta meg a továbbjutók névsorát. Kivételt képezett ez alól GeigerZ, akinek a szabályzat hiányossága miatt egy utolsó párbajt kellett vívnia a továbbjutásért.

Horizont alá süllyedt már a nap is, amikor a legjobb 16 játékos felemelte a kontrollereket a MiMozink 7-es vetítőtermében. Hazánk FIFA játékosainak krémje is megtalálható volt a közönség soraiban. Göböl Márk, akivel a hét második felében egy interjút is láthattok majd oldalunkon a DigiSport jóvoltából, sajnos nem juthatott be a legjobb 4 közé. Ennek ellenére a nemrégiben feltörekvő tehetség Vitya szinte menetrendszerűen érkezett. Kuru Zsoltot és Geiger Zoltánt azonban senki sem állíthatta meg adöntőig, ahol a régi motorosnak számítő GeigerZ elsöprő lendülettel ostromolta Kuru Zolt védelmét. Az első bajnokságán induló Zsolt ugyan csak a dobogó második fokára állhatott, mégis büszkén viselheti nyakában az ezüst érmet kiváló játékáért.

A torna győzetese GeigerZ lett, aki megérdemelten vihette haza a legfényesebb érmet és az ezzel járó díjakat. A végeredmény tehát:

Geiger “GeigerZ” Zoltán
Kuru “Skuru” Zsolt
Tóta “Gabu” Gábor

Az érmeken kívül a második helyezett egy sétarepüléssel, míg a harmadik egy különleges moziélménnyel gazdagodhatott. GeigerZ a KonzolBázis felajánlásával 50 000 forint kézpénzt vihetett haza a családjának.

Reméjük azok akik most lemaradtak erről az eseményről legközelebb ellátogatnak majd a következő versenyre, ahol az EuroFIFA A Magyar FIFA Közösség gondoskodik majd a megfelelő színvonalról.