2014 FIFA WC Brazil: Újdonságok

Az EA Sports ismét képernyőinkre hozza a világbajnokságot! Korábbi cikkeinkben beszámoltunk már arról, hogy milyen lesz alapjaiban a játék, mai cikkünk pedig újabb infómorzsákkal lát el benneteket.

Először is, magyarázat érkezett a platformválasztásra: az EA-nél megértették, hogy Braziliában az új generációs konzolok ára az eget verdesi, igy nem lenne etikus, pont a házigazda ország lakóival kiszúrni, valamint a „current-gen” konzolok még mindig nagyobb számban vannak egy-egy háztartásban, mint a legújabb gépek.

EASPORTS2014FIFAWorldCupBrazil_PS3_RoadToWC_calendar_WM-675x380

Az, hogy az aktuális generációra készül a játék, még nem feltétlen jelenti azt, hogy ugyanaz lesz, mint a FIFA 14. A készítők elárulták, hogy a játékmenetbeli változások az Ignite motort próbálják majd imitálni. Finomított mozgás és érzékelés garantáltak, valamint a játékmenet fluiditását egy „Pinpoint Passing” névre keresztelt rendszer is hivatott majd segíteni. A készítők figyeltek arra a kérésre is, miszerint az új konzolokon a meccsek irreálisan gyorsak (érts. a támadások vezetése, játékos mozgás) és finomítottak az alapbeállításokon. Akinek a nehézséggel akadt gondja, az most örülhet, hiszen egy újabb fokozatot raktak bele a játékba, ezzel kiegyenlítetté téve a szintek közti különbséget.

EASPORTS2014FIFAWorldCupBrazil_Xbox360_PS3_Australia_lineup_WM-675x380

A játékmenetnél maradva, a D-pad is funkciót kapott, mégpedig egy gyors taktikai vezérlőt, aminek segítségével meccs közben tudunk majd több, apró részletet állítani a csapatunk felállásán, mentalitásán. Az Adidas közreműködésével a Brazuca labda minden apró tulajdonsága és rezdülése olyan lesz, mint a nagy pályán, amire külön büszkék az EA háza táján. Kapusaink ennek vajon örülnek-e? A kérdés jó, mindenesetre ők is kaptak bizonyos fejlesztéseket, hogy minél hatékonyabbak legyenek a támadó csapattal szemben.

A külsőségekről már korábbi cikkeink is árulkodtak. Igazi brazilos, vibráló szinvilág tárul majd a szemünk elé, a képi világ pedig az Amazonast és az igazi őserdőket idézi majd a menüben. A meccseket egy fejlesztett engine futtatja, hogy a current gen használói is hasonló élményt élhessenek át, mint a nagy testvérek tulajdonosai.

EASPORTSFIFA2014WorldCupBrazil_Xbox360_PS3_Castelao_INFOgraphic_WM-675x380

Ne feledjétek, a napok fogynak, a VB közeledik, mi pedig hozzuk még a további infókat és teszteket!