Országos FIFA Bajnokság: Eredmények

Sikeresen lezajlott az idei év legnagyobb magyar FIFA bajnoksága, ahol hazánk legjobb játékosai csaphattak össze 10 darab PlayStation 4 konzolon. A dobogós helyezettek az egyedi érmeken kívül FIFA 18 szoftverrel is gazdagodtak a választott platformra. Összességében egy jó hangulatú péntek estét tölthettek együtt azok akik ellátogattak az Universum Póker Center Lurdy Ház biliárd szalonjába. 

Az eddigi évektől eltérően a szervezők igyekeznek a lehető legtöbb információt megőrizni az utókor számára. Mostantól minden, az EuroFIFA által szervezett verseny pontos eredményei elérhetőek lesznek a “Rendezvények” menüpont alatt. Érdemes folyamatosan követni a menüpont frissítéseit, mert a versenyek mellett a hivatalos szabályzat legfrissebb verziója is feltöltésre kerül majd. Észrevételeket és javaslatokat folyamatosan várunk az EuroFIFA facebook oldalán privát üzenetben. A cél egy egységes, mindenki számára igazságos rendszer felépítése.

A 2017. szeptember 29-én megrendezésre került Országos FIFA Bajnokságon összesen 449 gól esett és közel 128 játékos mérkőzött meg egymással. 10 darab PlayStation 4 konzol álláson 6 valós játékvezető és 2 versenybíró gondoskodott a mérkőzések tisztaságáról és a verseny gördülékenységéről. A bajnokságra az előregisztrálók 62%-a érkezett a helyszínre. Sajnos technikai problémák miatt akadt olyan előregisztráló, aki végül nem került bele a sorsolásba. Ezeket a problémákat a következő versenyre a szervezők különös figyelemmel orvosolni fogják.

Ahogyan azt már tudni lehetett, a DVTK eSport szakosztálya is képviseltette magát a versenyen. Az 5 főből álló különítmény sokáig állta a sarat a magyar FIFA játékosok krémjével szemben. Végül egy nagyon hosszú, fárasztó és fordulatos menetelést követően Matusek “Pókermester” Márk bezsebelhette magának az ezüstérmet. Ezzel a szakosztály első hivatalos dobogós helyezése az Ő nevéhez fűzödik. 

Temesvári “Matetem” Máté megállíthatatlannak bizonyult. A legjobb 8 között egy rendkívül gólgazdag mérkőzésen 7 góllal juthatott tovább az elődöntőbe. Itt a gólkirály Szilaspataki “Szilas” Krisztánt 2-2 után, büntetőkkel (szerk. – a hivatalos eredménylistán 1-0 látható, egy adminisztrációs probléma miatt)  sikerült legyőznie, de ez is elegendő volt a döntőbe jutáshoz ahol kiélezett csatában, végül magának a bajnoki címet. 

  • 1. hely: Temesvári “Matetem” Máté (RG: 20, KG: 7)
  • 2. hely: Matusek “Pókermester” Márk (RG: 16, KG: 8)
  • 3. hely: Szilaspataki “Szilas” Krisztián (RG: 28, KG: 9)

Gólkirály: Szilaspataki “Szilas” Krisztián (RG: 28, KG: 9)

Ezúton köszönjük minden versenyzőnek a részvételt és a jó hangulatot! Illetve szeretnénk külön köszönetet mondani a Konzolvilágnak a nyeremények, játékszoftverek és a konzolok biztosításáért valamint az Universum Póker Center Lurdy Ház személyzetének a sok segítségért.

EREDMÉNYEK LETÖLTÉSE

Hamarosan újra találkozunk!