Hogyan legyünk profi játékosok?

Amikor valaki elkezd fifázni, nagyon sok akadállyal találkozhat karrierje során, esetleg olyan akadályokba ütközik amiket észre sem vesz.  Vajon érdemes-e éjjel nappal ész nélkül gyakorolnia? Vagy a kevesebb, néha több? Melyik formációt válassza? Most akkor Real vagy Brazil? Sok ehhez hasonló kérdés fordulhat meg a fejetekben és nem csak kezdőknek, tapasztalt fifásoknak is. Egy-egy offline rendezvényen meglátva az ellenfeletek, tudtok olvasni a szemében? Most akkor izgul, vagy esetleg magabiztos? Nekem melyik a jó? A profi fifássá válás útját boncolgatja  Joshua”Krone”Begehr.

Joggal kérdezhetitek ki is ez a kimondhatatlan nevű ember és miért osztogat tanácsokat?

Krone volt a 2009-s FIFA World Cyber Games világbajnok. Aki esetleg nem ismerné a WCG-t annak pár szóban bemutatnám. A WCG volt a világon az első eSport esemény, történelme egészen 2001-ig nyúlik vissza, amikor az első ilyen eSport fesztivál Koreában lett megrendezve. Később, ahogy fejlődött ez az ipar a WCG az egész kontinenst bejárta 2009-ben éppen Kínában Chengdu városában lett megrendezve. Ezeken a fesztiválokon szó szerint a világ legjobbai mérkőzhettek meg, minden országnak saját selejtezője volt  és az adott játék hazai kvalifikációját megnyerő ember utazhatott a nagydöntőre. Krone úgy gondolta elég tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kiadhasson egy ilyen FIFA Guide-ot amiben megosztja tapasztalatait, illetve irányt mutat mindazoknak akik csak most kezdik a játékot, illetve azoknak is, akik úgy érzik kicsit elvesztek és sötétben tapogatóznak.

wcg

Ismertetőjében szót ejt a játékostípusokról, a gyakorlás fontosságáról, illetve módjáról. Belemegy felállásokba, elemzi a támadás/védekezés egyensúlyat illetve külön-külön a csapatokat és a felállásokat is. Továbbá egy tiszta utat, illetve gondolkodásmódot vázol, hogy hogyan is kell játszani annak aki hasonlóan szép sikereket szeretne elérni. Itt fontos megjegyezni, hogy ezt a Guide-ot a FIFA11hez adta ki, tehát a felállások és a taktikák minden bizonnyal valamiben különböznek.

Ez csak a saját döntésetek, hogy Ti mennyit fogadtok meg belőle, de talán egy világbajnok tanácsait azért érdemes fontolóra venni.

Végezetül a 2009-s döntő 3 meccsét(két győzelemig tartott, a végső győztes csak a 3. meccsen dőlt el) láthatjátok. Érdemes figyelni  a tömegeket meg az arckifejezéseiket egy-egy gólnál, illetve a végjátékot, hogy mennyire higgadtak tudtak maradtni, még a legkiélezettebb momentumokban is (20 000$-ért ment a meccs).