FIFA 18 | Üljünk le egy kicsit!

Újabb anyag szivárgott ki a FIFA 18 karrier módját illetően, ami az átigazolási mechanizmust mutatja meg nekünk. Végre nem csak “fekete-fehér-igen-nem” szinten intézhezjük a dolgokat, hanem kapott egy kis mélységet a mechanika. Örülünk? Lássuk!

A videó alapján a következő a helyzet. Henderson költözne a Liverpoolból a Milanba (ezt nem kommentáljuk), de nem olyan egyszerű az. Nem fogadjuk el csak úgy az ajánlatot, előtte még beszéljünk egy kicsit a részletekről. A nagy dolog innentől kezdődik, ugyanis jön az új animáció: az iroda. Leülünk a másik csapat képviselőjével és elkezdünk a részletekről egyeztetni. Itt két dologgal ügyeskedhetünk: felverjük az árat, vagy rámegyünk a “lepattanóra”. Előbbi egyértelmű, utóbbival pedig elérhetjük, hogy ha a játékosunk új csapata (jelen esetben az ACM) továbbadja kis barátunkat, akkor mi is kaphatunk bizonyos százalékot az érte kapott összegből. Ez határozottan érdekes megoldás, mert egy fiatalt így könnyebb szívvel adhatunk tovább, hiszen ha a későbbiekben továbbpasszolják még mi is jól járhatunk vele. 

Ugyanez a plusz tárgyalás elérhető lesz a játékosokkal is. A részleteket a játékos jelenlétében beszélitek meg, illetve a szerződésébe beilleszthetjük a manapság “oly népszerű” kivásárlási záradékot, valamint szerződési és meccs/gól bónuszokat is. Összetettebb lesz a rendszer, az biztos, na de milyen áron? Ugyan jól néz ki ez a “cutscene” megoldás, de ha ezt kénytelenek vagyunk minden egyes alkudozásnál végigülni, az sok plusz időt adhat a játékhoz. Van aki örül ennek és szeret “szöszmötölni”, de ugyanezt a mechanizmust egy külön videós anyag nélkül is meg lehetett volna oldani, az eddigi felületen. A hangulathoz természetesen nagyon sokat hozzátesz majd ez a megoldás és sokkal “élethűbb” így tárgyalni, mint simán kattintgatni, de hogy milyen lesz a játék üteme igy, azt majd szeptembertől meglátjuk. 

Ti mit gondoltok rajta? Jó lesz ez a “cutscene”-es alkudozás, vagy maradhatott volna egy egyszerűbb felületen a részletesebb alku-rendszer?