FIFA 16 | Mit tudunk eddig?

Ugyan jó pár cikken át hoztuk el a FIFA 16 újdonságait, a vakáció és a nyári munkák hevében egy kicsit lemaradtunk bizonyos információk leközlésével. Most azonban összegezzük mindazt, amit eddig megtudtunk a legújabb FIFA-epizódról. 

Az első újitás, amit az évben megtudtunk az a hölgyek jelenléte. A FIFA 16-ban összesen 12 női válogatottal jelentkeznek a “gyengébbik nem” résztvevői és ez a szám valószinűleg bővülni fog később. Ahogy láthattátok Facebook odlalunkon is, a hölgyek nem “csak úgy” bekerülnek, hanem a fejlesztésben is részt vesznek. A mocap-es felvételek, játékmenetbeli változtatások és tesztelésben résztvevő volt és jelenlegi játékosok sokat segítettek a FIFA új profiljának kialakitásában.

image.img

Ugyan a képekről kiderült már ideje korán, hogy a fekete-arany dizájnt egy világos, kék-limezöld kombináció váltja, a dizájnelemek terén lesznek még változások. Az a “video-panel” a menüben, ami a legutóbbi videóban debütált, sőt a menü háttere is személyre szabható lesz, hiszen kedvenc stadionunkat állithatjuk be a csempés menü mögé. Nem csak a menüben, de a játék közben is lesznek majd változások, már ami a Bundesligát érinti. A Premier League-hez hasonlóan, a németek is megkapják autentikus kijelzőiket és a szükséges közvetítési elemeket, hogy a játék visszaadja azt az érzetet, mintha egy TV-s közvetítést néznénk.

A közvetítés élethűségét persze maga a játék adja majd vissza. Itt lesznek a valós stadionok, amiknek a listájába ismét régi-új nevek kerültek be. Visszatér a marseille-i Vélodrome, de debütál majd a Mönchengladbach, vagy a Seattle stadionja! Csapatok terén nem kaptunk még új információkat, de egy pletykából következtettünk korábban arra, hogy az MLS másodosztálya talán az új ligák közt lesz. A játékosok arcait ismét mérnöki precizióval vitték be a játékba, a több videón is látott “körbefotózós” módszerrel. Új partner lett a Real Madrid, ezáltal a csapat játékosai legalább akkora figyelmet kaptak a digitalizálás terén, mint azt korábban a Premier League csaptok kapták. A meccshangulatat a szintén most debütált plusz elemek is hozzáteszik majd. Újabb adag szurkolói éneket és hangot vettek fel, illetve a kommentátorok is kaptak némi pluszt a meccs közbeni plusz információkkal. Ezúttal nem csak a cserékről, vagy sérülésekről informálnak, de szóba kerülnek majd a pályán lévő játékosok is. Kire érdemes igyelni, ki döntheti el a meccset? A srácok majd elmondják! Belép a képbe még a “hab” is, amivel a szabadrúgások előtt fognak csíkozni a bírók, illetve újabb animációkat kaptak a gólörömök, kiegészülve a cserejátékosokkal való interakciókkal is. 

A karrier módot illető változtatásokról már esett szó egy cikkben, így annak legkiemelkedőbb tulajdonságát, az edzések visszatérését emelném ki. Ugyan a pontos metodikáról még sok minden nem derült ki, de bízzunk benne, hogy jobban fog működni, mint a korábbi FIFA-kban. Az UT-be is kerül újítás, a Draft-mód képében. Ez egy bajnokság, ahol a gép által sorsolt játékosok közül eell összeállítanunk egy csapatot és velük bajnokságot nyernünk. A játék csak 15.000 coinért cserébe elérhető, vagy ehhez szükséges “belépőkkel”, esetleg FIFA-pontokkal. 

CMy49ulWoAExS1F

A játékmenetet is már vesézgettük, legyen szó védelmi intelligenciáról, vagy a kapusok további okításáról. A legtöbbször a chemistry-t, pontosabban a csapatösszhangot akarta fejleszteni az EA, illetve a skill-rendszert, hogy minél pontosabb és jobb cselekkel tudjuk legyőzni az ellenfeleket. Erre kitalálták a No Touch Dribblinget, amit az aranylabdás Lionel Messi közreműködésével fejlesztettek. A rendszer lényege, hogy nem a labda mozgatásával cselez a játékos, hanem a testével, anélkül,m hogy a játékszerhez érne. 

Összeálltásunkat a legutóbbi izelitő videóval zárnám, illetve azzal, hogy lassacskán itt a szeptember és nem csak a nagy pályákon, hanem a digitális éterben is kezdődik majd a szezon!